Kadınlar Sitesi

Domates Fidesini Yan Yatırarak Dikip Etrafına Karbonat Döktü – Nedenini Öğrenince Siz De Yapacaksınız

Domates Fidesini Yan Yatırarak Dikip Etrafına Karbonat Döktü – Nedenini Öğrenince Siz De Yapacaksınız

Havalar ısınmaya başladı, bahçe severler bahçelerine sebze ve meyve ekmeye başladılar.Sosyal medyada bahçenizi nasıl düzenleyeceğinize dair ipuçları bulabilirsiniz. Mesela az sonra öğrenecekleriniz den sonra domates yetiştirmek daha da kolay olacak.Aşağıdaki dört ipucunu takip ederek hayalinizdeki domatesleri yetiştirebileceksiniz. İpuçlarını bahçe işleriyle ilgilenen arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyin.

blank
Yatay şekilde dikin

Domatesler dikine büyür. Ancak onları yatay hizada dikmek daha mantıklıdır. ‘mhpgardener’ isimli bir Youtube kullanıcısı bahçıvan, domatesleri yatay şekilde dikmenin köklerini kuvvetlendirdiğini ifade etti. Bir daha ki sefere domateslerinizi dikerken yatay şekilde dikin. Daha hızlı geliştiğini göreceksiniz.

blank
Toprağa karbonat dökün

Karbonat hemen her yerde harikalar yaratıyor. Aynı zamanda domateslerinizi de büyütüyor. Domatesinizin boyu 2.5 santimetreye ulaştıktan sonra dört çay kaşığı karbonatı etrafına dökün.

Ancak domatese değmemesine dikkat edin. Karbonat, topraktaki asit seviyesini düşürüp domatesinizin tatlanmasına yardımcı olacak.

blank
Kuşlardan domatesleri koruyun

Domatesleri seven sadece insanlar değil. Aynı zamanda kuşlar da domatese bayılırlar. Bunun asıl nedeni kuşların susamış olmaları ve domateste su olduğunu bilmeleridir. California Gardening, kuşların domateslerinizi mahvetmemesi için domateslerin yanına su koymanızı öneriyor.

blank
Olgunlaşmış domatesleri tekrardan dikin

Aşırı olgunlaşmış ve yenilemeyecek durumda olan domatesleri kullanarak daha fazla domates elde edebilirsiniz. Aşırı olgunlaşmış domatesleri çöpe atmak yerine çekirdekleriyle yeni domatesler dikmek mümkün. ‘The Wannabe Homesteader’ isimli bir Youtube kullanıcısının ise harika bir önerisi var.

Domatesleri dilimleyerek saksıya aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin. Üstünü de toprakla kapatın. 7-14 gün arasında domateslerinizi sulamaya başlayabilirsiniz. En büyüklerini alın ve bahçenize ekleyin.

blank

Domateslerin ekilme vakti yaklaşıyor. Verdiğimiz ipuçlarını kullanarak sulu ve tatlı domatesler elde edebilirsiniz.

Bahçe işleriyle uğraşmayı seven arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ