Bunu Yiyen Yaşlanmıyor! Zayıflamak İsteyenlere Birebir..
Az Bilinen Kefirin Faydaları
Kefir hanımlar tarafından çoğunlukla zayıflamak için kullanılır, ancak kefirin bilinmeyen pek çok faydası bulunmaktadır.
Probiyotiklerin sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunduğu uzun zamandır bilinen bir konudur. Hatta en güçlü probiyotik özelliğe sahip besinlerden biridir.
Kefirin elde edilmesi sütün kaynatılmasından sonra bakteri ve mayaların eklenmesi ile olur. Hafif ekşimsi bir tadı vardır.
nsan bağırsaklarında bulunan yararlı ve zararlı bakteriler belirli bir denge içerisindedirler. Kimi zaman bu denge bozulabilir. Bunun sebebi; antibiyotik kullanımı, stres ve kimi rahatsızlıklardır. Bu dengeyi tekrar sağlamak için kefirin içerisinde bulunan probiyotikler etkili rol oynarlar ve bağırsak florasını düzenleyerek sindirime yardımcı olurlar. Uzun süreli ve düzenli kullanılırsa, kefir kabızlığı ortadan kaldırır
Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler?
Metabolizmayı hızlandırmak adına geçtiğimiz dönemlerde pek çok ilaç piyasada satılmaktaydı. Ancak ortaya çıkardığı yan etkileri sebebiyle şuanda piyasada satılan bilim çevreleri tarafından onaylı metabolizma hızlandırıcı ilaç bulunmamaktadır. Metabolizma hızlandırıcı çeşitli bitkisel ilaçlar piyasada bulunmaktadır ancak kadinnadar.com olarak bu ilaçların kullanılmasını tavsiye etmemekteyiz.
Bunların yerine azda olsa metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, acı biber, limon gibi besinlerin kullanılması vücut için en uygun olanıdır.
Kefirin Faydaları Nelerdir?
Sindirim rahatsızlığı, hazımsızlık ve kabız için etkili bir içecektir. Kefir sindirimi destekleyici bakteriler (laktobasiller) açısından oldukça zengindir. Kefirle süt arasında ki fark; kefirin hem daha fazla probiyotik içermesi hem de laktoz intoleransı bulunanlar tarafından da kullanılabilmesidir. Mide ülserine sebep olan helikobakter pilori isimli bakteriyi yok eder. Bağışıklık sistemini destekleyerek, mikropların vücuttan temizlenmesine yardımcı olurlar. İçeriğinde bulunan yüksek magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemik sağlığını koruyarak kemik kaybını önlemektedir.
Kefirin glisemik indeksi düşüktür. Bu nedenle kan şekerini düzenlemede faydalıdır. Tokluk hissi verir. Etkili bir kalsiyum ve protein kaynağıdır. Ayrıca fosfor, magnezyum ve B grubu vitaminleri içeriğinde barındırmaktadır. BU faydasından dolayı kefir, menapoz dönemindeki bayanlar için etkili bir mineral kaynağıdır.
Yaşlanmayı Geciktirir
Kefir, içeriğinde bulunan maddeler sayesinde bakterilerin üremesini engellemektedir. Ayrıca içerdiği probiyotik ile bağışıklık sisteminin düzenlenmesini sağlayarak, vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlamaktadır. Grip ve soğuk algınlığında kullanılması oldukça faydalıdır. Antioksidan özelliği sayesinde kronik hastalıkların ve özellikle yaşlanmanın gecikmesini sağlamaktadır. Kanserli hücrenin vücutta oluşmasını ve gelişmesini engellemektedir. Kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
- Antibiyotik etkisi sayesinde iltihaplı rahatsızlıkların tedavisine faydalıdır.
- Fazla ödemin ve tuzun vücuttan atılmasında faydalıdır.
- Bakteri ve mikropları yok ederek bağırsakları temizler.
- Kabızlığı giderir ve sindirime iyi gelir.
- Mide ülserine karşı faydalıdır.
- Sinüzite için etkilidir.
- Enfeksiyonlu rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır.
- Kolesterolü düşürür.
- Kanserin oluşmasını ve ilerlemesini engeller.
- Kanserli tümörlerin gelişimini engeller.
- İçeriğinde bulunan A vitamini sayesinde göz sağlığına faydalıdır.
- Güçlü kemiklere ve dişlere sahip olmak için kullanılması önemlidir.
- Kalp sağlığını korur.
- Karaciğere yararlıdır.
- Harici olarak kullanıldığından egzama tedavisine faydalıdır.
- Sivilce oluşumuna karşı cilde sürülerek kullanılması yeterlidir.
- Şişkinliği önler.
- Cilt mantarı tedavisine faydalıdır.
- Mide kramplarını hafifletir.
- Akciğer enfeksiyonlarına karşı kullanılması önerilmektedir.
Kefirle İle Yoğurt Arasında Ki Fark
Kefir ve yoğurt görünüş olarak birbirlerine benzemektedirler. Her ikisi de mayalanmış süt ile hazırlanmaktadır. İki ürün arasındaki fark; yoğurdun probiyotik üretimine yardımcı olması kefirin ise kendisinin probiyotik olmasıdır.
Diğer yandan kefirin içeriğinde iyi bakterilerden bifidobakterler ve laktobasiller bulunmaktadır. Ayrıca lactobacillus caucasus, leuconostoc, asetobacter ve streptokok benzeri bakterilerde kefirde bulunmaktadır.
Kefirin Zararları
Kefir yüksek kalori içermektedir. Bu sebeple fazla tüketilmesi kilo alımına sebep olabilmektedir. 1 bardak kefir yaklaşık 150 kaloridir ve ortalama 8 gram yağ içerir. Kefir satın alacağınız zaman, eğer az yağlı olmasını istiyorsanız, az yağlı veya diyet olmasına dikkat edin.