Alzaymır hastalığını test etme yöntemi! Mutlaka oku ve paylaş
Fıstık ezmesi ve mentol ile yapılan koklama testi alzheimer riskini ortaya koyuyor.
Alzheimer olup olmadığınızı anlamak için bir çay kaşığı fıstık ezmesi yeterli. Bilim adamları, koku testi ile alzheimer riskinin tespit edilebileceğini açıkladı. Bu testi mentol, fıstık ve sabun ile yapmak da mümkün.
ABD’nin Florida Üniversitesi McKnight Beyin Enstitüsü Koku ve Tat için Merkezi’ndeki araştırmacılar; hastalığın erken dönemlerinde insanların sol burun deliğinden koku alamayınca alzheimer’a yakalanma risklerinin arttığını açıkladı. SABAH gazetesi Didem Seymen’in haberine göre koku alma merkezinin bozulması alzheimer işareti olabilir..
ÖNCE SOL HEMİSFER ETKİLENİR
Fıstık ezmesinin keskin kokusu nedeniyle bu test için en ideal madde olduğu ifade ediliyor. Yapılan testlerde alzheimer hastalarının burnun sol tarafında yapılan 20 santim testinde kokuyu alamadıkları görüldü. Araştırmacılar bu durumu “Alzheimer hastalığında ilk etkilenen sol hemisferdir. Daha büyük bir dejenerasyon gösterir” diyerek açıkladı.
Koklama eksikliği beyin hasarı sonucu
Doç. Dr. Serdar DAĞ (nörolog): Koklamadaki eksiklik beyin hasarından kaynaklanıyor. Demans yani bunama beyin hasarı ile oluşan bir hastalıktır. Alzheimer demansın bir türüdür ve beyin hücrelerinde tam bilinmeyen nedenlerden dolayı ilerleyici veya kalıcı hasar oluşur. Bu hasarlı dokuların içinde koku algılamasına yardımcı hücreler de vardır ve o hücreler de zarar görür.
SEN DE KENDİNİ TEST ET, İLERDE OLUŞABİLECEK ÇAĞIN HASTALIĞI “ALZHEİMER” HASTALIĞINDAN KORUN