Daha Önce Hiç Duymadığınız Buğday Yağının Faydaları Nelerdir?
Buğday Yağının Faydaları Nelerdir?
Daha önce hiç duymadığınız Buğday yağının faydaları..
Hücre yenileyici özelliğe sahip olan buğday yağı, bu özelliği sayesinde yanıklar, cilt lekeleri, kırışıklıklar, saç derisi bakımı ve saç problemleri için kullanılıyor. Aminoasit, mineral, vitamin ve protein açısından zengin olan buğday yağının içerisinde vücutta antioksidan görevi gören ve yağın enerjiye dönüşmesini sağlayan bir aminoasit olan L-Carnitine ve B (B1, B2, B3, B6), D, E vitaminleri bulunuyor. Temel olarak saç ve cilt bakımı için kullanılan buğday yağı, yanık ve yara tedavisi, göz altı morlukları, sivilceler, kırışıklıklar, cilt kuruluğu ve selülit için de oldukça etkili bir bakım ürünü. Tüm bunların yanı sıra buğday yağı, görme bozukluğunda, hafıza problemlerinde ve mide-bağırsak problemlerinde de etkili.
Buğday Yağının Saç İçin Faydaları Nelerdir?
Buğday yağının içinde sağlıklı saçlar için olmazsa olmaz keratin, B ve E vitaminleri bol miktarda bulunuyor. Piyasada satılan birçok saç bakım ürününün “buğday özlü” olmasının sebebi de bu. Gerçekten de buğday yağı, saç için mucizevi sonuçlar doğurabilmekte. Saç dökülmesine karşı etkili olan buğday yağı, saç köklerini besleyerek, saçları güçlendirir ve saçlara kazandırdığı yoğun nem sayesinde kırılmalarını ve yıpranmalarını önler. Buğday yağı aynı zamanda saç tellerinin yüzeyini pürüzsüzleştirir ve dayanıklıklarını arttırır.
Buğday Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Buğday yağı, cilt için vazgeçilmez olan E vitamini açısından oldukça zengin olup, aynı zamanda hücre yenileyici ve antioksidan özelliğe de sahiptir. Bu nedenle her türlü cilt probleminin tedavisinde kullanılan buğday yağının iyileştirici etki sağladığı problemler arasında;
Yaşlanma belirtileri ve kırışıklıklar, Güneş nedeniyle oluşan cilt lekeleri ve çiller, Cilt kuruluğu, Sivilceler, Selülit, Yanıklar ve yaralar, Göz altı morlukları gösterilebilir.
Buğday Yağı Nasıl Kullanılır?
Yoğun Saç Bakımı İçin
Güçlü ve sağlıklı saçlar için buğday yağını bal ve yumurta ile birlikte kullanarak etkilerini arttırabilirsiniz.
1 yemek kaşığı bal (mümkünse süzme), 1 yemek kaşığı çırpılmış yumurta ve 1 yemek kaşığı buğday yağını bir kapta iyice karıştırın.
Karışımı, saç derinize masaj yaparak yedirin ve başınızı bir havluyla sararak 1-2 dakika saç kurutma makinesiyle ısıtın. Mümkünse en az 1 saat bekletin ve sonrasında saçlarınızı normal şekilde yıkayın.
Günlük Saç Bakımı İçin
Saçlarınıza günlük olarak buğday yağı bakımı yapmak için, şampuan ve saç kreminizin içine birkaç damla buğday yağı damlatıp şişeleri iyice çalkalayın. Daha sonra normal olarak şampuan ve saç kreminizi kullanmaya devam edin.
Kırışıklıkları Gidermek İçin
Kırışıklık gidermede etkili olan buğday yağını, cilt için faydaları bilinen bal ve kivi ile birlikte kullanıp daha hızlı ve daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
1 çay kaşığı buğday yağını 1 çay kaşığı balla birlikte karıştırın ve içine yarım kiviyi ezerek ekleyin.
Hazırladığınız bu karışımı özellikle göz çevrenizdeki kırışıklıklara sürerek en az 20 dakika bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık suyla durulayın. Bu tedaviyi haftada 1 kez uygulayarak bir aylık kür yapabilir ve gözle görülür sonuçlar elde edebilirsiniz.
Göz Altı Morlukları İçin
Göz altı morluklarından buğday yağı desteğiyle kurtulmak için, bir tatlı kaşığı arı sütü bal polen karışımı içerisine 1 çay kaşığı buğday yağı ve 1 çay kaşığı da kayısı yağı ekleyerek karıştırın. Eczanelerde bulabileceğiniz E vitamini ampullerinden de 1 tane ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı göz altlarınıza sürün ve 15 dakika bekledikten sonra durulayın.
Sindirim Problemleri İçin
Eğer mide ve bağırsak rahatsızlıklarından şikayetçiyseniz, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunlar yaşıyorsanız, her gün 1 çay kaşığı kadar buğday yağı tüketebilirsiniz. Uyguladığınız bu kür ile bağırsaklarınızı düzene sokabilir ve sindirim problemlerinizden kurtulabilirsiniz.
Saç Dökülmesi İçin
Eğer saç dökülmesi probleminiz varsa, içeriğinde bol miktarda B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri bulunan buğday yağıyla zayıflamış saç köklerinizi güçlendirebilir ve yeni saç çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Genel olarak B vitamininin hücre yenileyici işlevi vardır. Eğer banyodan önce buğday yağıyla saç diplerinize parmak uçlarınızla masaj yaparsanız, saç derinizdeki kan dolaşımı hızlanır ve zayıflayan saç kökleriniz güçlenerek yeni saç telleri verebilir.
Cildi Nemlendirmek İçin
Banyodan sonra, nemli cildinize buğday yağını direkt olarak veya zeytinyağıyla karıştırarak uygulayabilirsiniz.
Selülit Gidermek İçin
Buğday yağı, en etkili selülit giderici yağlardan biridir. İçeriğindeki L-Carnitine aminoasiti sayesinde yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Her gün, 10 dakika boyunca buğday yağı ile selülitli bölgelerinize masaj yapın. Elleriniz yerine ipek kese veya bir masaj fırçası kullanırsanız çok daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Masajı uyguladıktan sonra 3 saat boyunca bu bölgelere su değdirmemeye dikkat edin.
Cilt Lekelerini Gidermek İçin
Öncelikle cildinizi iyice temizleyin. Daha sonra, avucunuza biraz buğday yağı alın ve ellerinizi ovuşturarak yağı vücut ısınıza getirin. Göz çevrenize değdirmeden, tüm yüzünüze, boyun ve dekolte bölgenize buğday yağını hafif masaj darbeleriyle yedirin. En az yarım, en fazla 8 saat bu şekilde bekleyin ve sonra yüzünüzü yıkayın. Bu işlemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
Buğday Yağını Nerede Bulabilirsiniz?
Buğday yağını, hem şişelenmiş olarak aktarlarda veya kozmetik ürünleri satan mağazalarda, hem de kapsül olarak eczanelerde bulabilirsiniz. Buğday yağının kepekli buğdaydan elde edilmiş olanı, normaline oranla çok daha faydalıdır. Dilerseniz, buğday yağını evde de üretebilirsiniz.
Evde Buğday Yağı Nasıl Yapılır?
Dilediğiniz kadar buğdayı hava almayan bir cam kavanoz içine koyun. Ardından, kullandığınız buğdayın 2 katı kadar saf zeytinyağı ekleyin. Eğer ikisinin de miktarından emin değilseniz mutfak tartısı kullanabilirsiniz. Mutfak tartınız yoksa, buğdayın üzerini kapatacak kadar zeytinyağı kullanmanız yeterlidir.
Ağzını sıkıca kapattığınız cam kavanozu mümkünse bir pencere kenarına koyun. Çünkü buğday yağı, oluşum esnasında bol güneş ışığına ihtiyaç duyar. Yaklaşık 1 ay boyunca, ara ara kavanozu çalkalayarak buğday yağının oluşmasını bekleyin. 1 ay sonunda kavanozu açın ve yağın içindeki buğdayları süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz buğday yağını yine hava almayan bir cam kavanozda muhafaza edebilirsiniz..